10 mars 2016

Sladdsavers UF

Grundarna till företaget Sladdsavers UF är Nelly Weiholt ,VD. Emilia Gottfridsson, produktansvarig & inköpare och Elvis Turcinovic som är ekonomiansvarig. 

Sladdsavers affärsidé är att "genom kvalité och enkelhet erbjuda kunderna en produkt som minskar risken för att din IPhonesladd ska gå av samtidigt som du sparar pengar".

Från vänster Emilia, Nelly och Elvis, Sladdsavers UF
De kunder som köper produkten är kunder som har en Iphone, eftersom produkten funkar bäst på laddarsladdar till Iphone och inte andra laddare. Kundgruppen är både killar och tjejer mellan åldern 13-50, främst ungdomar.


Vi bad Sladdsavers UF beskriva en vanlig dag inom företaget och det berättade att det är väldigt stressigt och ont om tid, eftersom de får nya uppgifter hela tiden så är det svårt att hinna med alla uppgifter och driva företaget på samma gång. Man måste lägga ner hårt arbete både i skolan och på fritiden.

– Du måste tänka på att om du driver ett företag så räcker oftast inte skoltiden. Man kan behöva lägga fritid också på sitt företag, säger Nelly Weiholt. Företagsmedlemmarna tycker att de lär sig mycket om företagande som de kommer att ha nytta av i framtiden.

De har lärt sig både bra och dåliga saker med UF.

- Vi har lärt oss hur man startar ett företag och det är mer jobb än vad man tror, säger Emilia Gottfridsson.

När de startade sitt företag kunde de inte bara köpa in och sälja direkt utan de var tvungna att tjäna in pengar så de hade pengar till sina inköp.
- För att tjäna dessa pengar så bakade vi kakor som vi sedan sålde på stan och andra ställen, berättar Elvis Turcinovic. Efter de gjort det så kunde de börja med sina inköp.

Sladdsavers UF -Facebook

Sladdsavers/Instagram

Alla bilder är tagna av Sladdsavers (Nelly, Emilia och Elvis)

Av: Emelie Holstein, Frida Jonsson och Elsa Nilsson, Ha15A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar