22 mars 2016

Hålla hand UF pris för bästa produkt

Under dag K var det företaget Hålla hand UF som vann priset för årets bästa produkt.
Adam Horvath


Adam Horvath går andra året på Handels- och administrationsprogrammet och driver Hålla hand UF själv. Juryns motivering till varför Hålla hand UF vann innehöll bland annat ord som passion, utstrålning, glädje, kärlek och engagemang.

Adam hade inte förväntat sig att vinna priset för bästa produkt och var därför inte beredd på att just hans företag skulle ropas upp men han blev väldigt glad när han hörde att han hade vunnit.

Redan från början ville han gör något för välgörenhet och skänka pengar och valde mellan tre olika fonder, men valde till slut att alla pengar han tjänar i företaget skulle skänkas till Hjärnfonden, eftersom han har diagnoserna ADHD och autism, berättar Adam. Han fick senare kontakt med gymnasiesärskolan via en lärare och de ställde gärna upp med att hjälpa honom att måla tavlor åt Adam och hans företag, berättar Adam för oss.

På frågan om vad han ska använda sina prispengar till så är han först osäker, men konstaterar sedan att han iallafall ska bjuda eleverna på gymnasiesärskolan på fika som tack för deras hjälp och resterande pengar ska han skänka till Hjärnfonden.


Text & foto: Malin Kjellsson Helén och Melina Bennström, HA15C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar