18 februari 2016

Light Hope UF återvinner ljusstumpar från kyrkan

Foto: Light Hope UFLight Hope UF är ett UF-företag (Ung företagsamhet) som gör ljus av gamla ljusstumpar. Företaget drivs av Emilia Rosén, VD, Johanna Petersson ekonomiansvarig, Sofia Axelsson Johansson, marknadsförare och Lucas Andersson, säljare. Målet med företaget är att de ska lära sig mycket och våga mer! En del av vinsten går dessutom till Bröstcancerfonden.


-Vi skänker även pengar och gör något fint istället för att ta alla pengarna själva, berättar Johanna Petersson.

Front Johanna till vänster och Lucas höger. Bak Sofia till vänster och Emilia höger. Foto: Josefin Björkenklint


Idén till företaget kom Johanna och Emilia på. De satt och kollade i ett häfte med förslag på UF- företag, Emilia läste då upp ljus och där kom idén. Emilia hade gjort egna ljus när hon gick på fritids och det var det företaget nu skulle börja göra, egna ljus. Både Johanna och Emilia var nöjda med idén.

- Personligen tycker jag att våra ljus är jättefina, säger Johanna.

Affärsidén är att tillverka ljus av ljusstumpar från kyrkan. Kyrkan köper in bra ljus med extra bra brinntid.

Målgruppen som har handlat har varit i väldigt spridda åldrar, unga som gamla. Det har varit mest kvinnor, men även några män som har handlat.

Det svåraste har varit att se till så att alla är lika delaktiga.

-Att driva företag tar mycket energi från alla och det gör att de lätt uppstår irritationer men efter att man löst problemen känns det bättre, berättar alla på Light Hope.

Det finns en hel del saker som är roligt med att driva ett eget företag också. När allt flyter på är det väldigt roligt och det man har fått lära sig på lektionerna har man väldigt stor nytta av nu, menar alla på företaget Light Hope.


Foto: Johanna Petersson
Vi frågade var och en vad som är roligast med just positionen som respektive person har i företaget.


Emilia Rosen tycker att VD jobbet är kul när man måste ta ansvar och ta hand om mycket på samma gång. Johanna tycker att det är roligt att vara ekonomiansvarig, det är roligt att se siffrorna stiga, säger hon.

- Att vara säljare är kul, man måste vara framåt och vilja ta kontakt med kunderna och sälja in sin produkt på rätt sätt för att kunna locka till sig kunderna, säger Lucas Andersson.

 Sofia Axelsson tycker att det är kul att var marknadsförare för att få ge ut information och visa vad företaget Light Hope gör.

Företaget säljer några olika sorters ljus. Det första är ett doftljus som finns i dofterna vanilj, jordgubb, äppel/persika och citron och dessa ljus går att köpa för 49 kr. Det andra är ett ljus utan doft som kostar 39 kr, och det tredje är ett mindre hjärtformat ljus som kostar 20 kr. Sedan är det ett fyrkantigt blockljus för 39 kr.

För att enklast kontakta företaget mejlar man till Lighthopeuf15@gmail.com, eller så kontaktar man VD:n Emilia på numret 072-368 78 95. Företaget finns även på Facebook på länken https://www.facebook.com/LightHopeUF/ och Instagram https://www.instagram.com/lighthopeuf/ .

De har även en webbshop http://lighthopeuf.se/
Foto: Johanna Petersson
Text: Vilma Johansson & Maja Johansson HA15A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar