28 januari 2016

ReLights UF

ReLights UF är ett företag som säljer ljus som är gjorda av 100 procent återvunnet material. De har använt sig av bland annat gamla ljusstumpar som har blivit över från olika tillfällen för att kunna skapa sina nya ljus. Företaget består av fyra personer: Malin Häggblad, marknadsföringansvarig, Yilmaz Döneryuk, försäljningschef, Nellie Berggren, ekonomichef och Isabella Kronmar som är VD.

ReLights UF erbjuder unika ljus tillverkade utav återvunna ljusstumpar för dig som är ute efter det lilla extra, samt vill bidra till hållbar utveckling.

Har ni en specifik målgrupp, killar, tjejer, unga, gamla?
– Det har varit flera olika åldrar som har köpt av oss, men den typ av kund som har köpt mest är vad vi tror en kvinna i 40 års åldern som har ett hem och gillar inredning, säger ReLights.

På bilden fr. vänster: Yilmas Döneryuk, Nellie Berggren, Malin Häggblad och Isabella Kronmar
Foto: Emma Karlsson

Vilka produkter och tjänster erbjuder företaget?
– Vi säljer ljus som är gjorda av 100 procent återvunnet material som därför bidrar till bättre hållbarhet.

Hur marknadsför ni er?
ReLights marknadsför sig genom Instagram, Facebook, sin hemsida och på olika mässor där man delar ut visitkort och säljer sina produkter.

Vad är målet med företaget?
– Målet med vårt företag är att bara ha kul, det tror vi är det viktigaste. Sen vill vi självklart tjäna pengar på det och lyckas med det.

Hur kom ni på idén med ert företag (att göra ljus)?
– Vi fick kolla i ett häfte med massa olika idéer och bestämde oss då nästan direkt.
De började kolla på lite olika videor om hur det funkade med att sälja sådana ljus som ReLights UF tillverkar och då bestämde de sig att det var det de ville göra.

Hur var samarbetet? Hur gjorde ni när alla ville olika eller ville ni alla samma sak?
– Samarbetet fungerar bra och oftast vill vi samma saker men gör vi inte det så blir det antingen tre mot en eller så får vi bara snabbt bestämma oss för en sak.
Deras första brinnande ljus
Foto: Yilmaz Döneryuk

Vad gör ni med företagets pengar? Skänker ni något?
De har bestämt sig för att dela upp pengarna de tjänar lika mellan alla och sen får man bestämma sig själv vad det är man vill göra med sin del. Vill man skänka pengar då så får man självklart göra det.
Kommer ni fortsätta driva företaget efter UF året? 
ReLights UF kommer inte att fortsätta driva sitt företag efter det att detta UF året är slut.


Här finns ReLights: 


Av: Ninni Karlsson och Annie Johansson i HA15A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar