3 juni 2015

Humano UF


"Vi ser det inte bara som en tavla. 

De har en historia, och en lång process"

 

På bilden fr. vänster: Josefine Kardell, Moa Lindberg,
Olivia D. Walster, Calle Hult och David Stensson
Foto: Humano UF

Gruppen bakom Humano UF valde namnet Humano som betyder människa. De jobbar ju med människor och vill visa att man är medmänsklig.

Humano UF består av Moa Lindberg, ansvarig för pr och sociala medier, Olivia D Walster: VD, Josefine Kardell, marknadsföringansvarig, Calle Hult, säljare och David Stensson, ekonomiansvarig.


Vad har ni för affärsidé?
Vi säljer tavlor som är målade av elever från särskolan. Sedan säljer vi dem till förmån för FUB, som är en organisation för alla människors lika värde. Våra inkomster kommer gå tio procent till FUB och tio procent till eleverna. Vi är med och målar tavlorna för att få lära känna eleverna och vi har
jätteroligt tillsammans, berättar Humano UF

Foto: Humano UFHur marknadsför ni er?
- För det mesta på Facebook, lägger ut en massa bilder, tar alla chanser vi får och pratar om det. Vi har även en hemsida men den lägger vi bara ut bilder på, säger Moa Lindberg.


Hur var samarbetet? Hur gjorde ni när alla ville olika eller ville ni alla göra samma sak?
- Det var värst i början, alla ville olika, men sen kom vi överens om att använda oss av demokrati och röstning. Det är faktiskt inte på liv och död så man får ge med sig lite. Vi bestämde att alla hade eget ansvar för sin roll, och om någon ville göra något som ingick i en annans roll, så fick man fråga, säger Olivia D Walster, gruppens VD.


Vad har ni lärt er från ert UF-företag? Bra och dåligt?
- Man får väldigt mycket kontakter och man växer och lär sig mycket. Våga gå fram till personer, våga gå upp på scen och berätta. Lära sig hantera konflikter och välja att se allting positivt istället för att se det negativt. Det tar mycket energi och tid. Men det ger också energi så de väger upp varandra, berättar Josefine Kardell.

Vad är ert mål med företaget?
- Vårt mål är att kunna ge tillbaka. Ge eleverna glädje och kunna hitta på roliga saker för dom. Att lära känna eleverna har varit det roligaste med det här. Det ligger en verkligen varmt om hjärtat, avslutar Humano UF.

FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.


Av: Moa Hammarström, Josefin Lindström och Evelina Kandell
Ha14B Kungsmadskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar