21 maj 2015

Make A Change UF tillverkar armbandMake a change UF är ett företag som erbjuder fina och egentillverkade armband till ett bra pris. Vid köp av endast armband går fem procent till en vald organisation och vid köp av armband med en berlock går femton procent till vald organisation. 

​Affärsidé

"Make A Change UF strävar efter att med hjälp av våra unika armband ska alla kunna göra skillnad och känna sig bidragande till en förbättring i vår värld." 


Företaget består av marknadsföringscheferna Sofie Johansson och Isabellé Dahlberg, VD:n Jennifer Axelsson, kommunikationschef Josefine Hildingsson och Ekonomi/inköpschef Cajsa Gunnarsson.Foto: Make a Change UFHur kom ni på idén och var det svårt?


- Vi ville göra skillnad och eftersom vi gillar mode och smycken kände vi att det var det vi ville göra. Det svåraste var att komma på idéen. Det var också svårt att hitta rätt material till våra armband då vi gör dem själva, säger Jennifer AxelssonLeverans, tillverkning och marknadsföring. Hur går det till?

- Vi tar emot beställningar från kunderna vid säljtillfällen. Sedan träffas vi i företaget och gör armbanden. Efter det kommer vi överens med kunden hur de ska få armbandet. Antingen hämtar man det på skolan eller skickar vi det, men då står kunden själv för fraktkostnaden, säger Jennifer och skrattar.


Vilka organisationer skänker ni till och hur bestämdes priset?

- Vi skänker till fem olika organisationer då vi valde varsin​; ​Cancerfonden, Världsnaturfonden, Unisef, Min stora dag och Friends. Det som avgjorde vilka organisationer vi skulle skänka till var en marknadsundersökning, berättar Cajsa Gunnarsson som är ekonomi/inköpschef i företaget.

- Ett armband kostar 100kr och 150kr med en berlock. Priset valde vi eftersom vi ska kunna tjäna lite på armbanden samtidigt som vi skänker en del av summan, berättar Jennifer Axelsson


Vad var roligt/tråkigt/svårt och har ni några tips?


- Det roligaste var att det har varit väldigt utvecklande och man lär sig hur det funkar. Man känner även en sorts bekräftelse när någon köper ett armband vilket är kul.

- Det jobbigast och svåraste var att komma på en affärsplan och att hitta rätt sort material till armbanden. Lädret till armbandet slutade tillverkas så då fick vi byta till ett annat vilket också var jobbigt, säger Jennifer


- Ta för er, ta chanser, visa upp er och produkten/tjänsten så mycket som möjligt. Något som också är viktigt är att välja något ni tycker är kul och att du trivs med dina gruppmedlemmar, flikar alla in.


Av: Elvis Turcinovic, Nelly Weiholt och Emilia Gottfridsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar