13 mars 2015

Smartcup UF - muggen som förenklar


Smartcup UF erbjuder en smidig behållare som gör så att man enkelt kan förvara sitt mellanmål, en färgstark produkt där endast fantasin sätter stopp.  Företaget drivs utav Charlotte Möricke, Anna Sagebrant, Lina Johansson och Lisa Fredriksson som alla studerar andra året på Handels och -administrationsprogrammet på Kungsmadskolan i Växjö.


Bilden från vänster: Charlotte, Anna, Lina och Lisa. Foto:Lisa Fredriksson

- Det roligaste är att vi är ett så himla skönt gäng och vi har väldigt roligt tillsammans. Trots att det finns dagar då man känner sig lite "deppig" så har vi alltid kul tillsammans, säger Charlotte Möricke.

Hur marknadsför ni ert företag?

- Vi marknadsför oss främst via Facebook, vi känner att vi når ut bäst till våra kunder där. Vi har också ett Instagramkonto, fast där är vi inte så aktiva, berättar Anna Sagebrant.

Vad har ni för tips för att skapa kontakter?
- Man ska först och främst våga sig utanför sin "comfortzone", sedan är det bara att våga! Försök utnyttja alla tillfällen och ta alla chanser man får. Man får tänka på de kontakter man har till exempel om man vet någon i familjen eller någon bekant som jobbar i nån slags bransch och våga ta kontakt helt enkelt. Man får även kontakter via skolan genom föreläsningar och säljtillfällen. Man får aldrig ge upp! säger Anna Sagebrant.

Vad är det roligaste med att driva ett UF företag?
- Det roligaste är att man just får driva ett eget företag och att vi är ett så himla skönt gäng med tjejer. Dessutom, när man vågar prata med andra människor och bilda egna kontakter och när de ger en bra respons på arbetet vi gör. Det är också roligt att få stå på olika mässor, som till exempel julmarknaden på Grand Samarkand när man får träffa kunder och sälja. berättar Charlotte Möricke.

Finns det något som är mindre roligt, och varför?
- Vi hade svårt att komma på vår affärsidé och framförallt affärsplanen. Det var så fruktansvärt tråkigt! Förutom det så har vi nästan alltid roligt tillsammans. säger Anna Sagebrant.

Tjejerna berättar också att deras mål och ambitioner med företaget är att ha roligt tillsammans, försöka sälja så mycket som möjligt (gå plus), utvecklas som personer och säljare.

Foto:Lisa Fredriksson

Smart Cup UF säljer en mugg i vilken man enkelt kan förvara sitt mellanmål. Muggen har två olika förvaringsytor, en till snacks i överdelen och dryck till underdelen. Man kan också skruva av locket, det är ett sugrör rakt igenom, så man har tillgång till allt på samma gång.
Foto:Lisa Fredriksson

Under tiden som Charlotte, Anna, Lina och Lisa har drivit sitt företag har de lärt sig en hel del. Framförallt betonar de att man måste kunna samarbeta, ha tålamod och aldrig ge upp fastän dagar kommer då man känner sig lite "deppig". De berättar också att de utvecklats som både personer och säljare. De vågar ta kontakt med andra och knyta kontakter, ta egna initiativ och komma med nya idéer!

Smartcup UF riktar sig till framförallt studenter, barnfamiljer och träningsintresserade.


Text: Adelina Kurti, Natalia Novak, Melisa Suljic, HA 14 A
Foto:Lisa Fredriksson, HA13B


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar