5 mars 2014

HUNDHALSBAND MED LEDLAMPOR


UF - Företaget ShineBright säljer hundhalsband som lyser med hjälp av LED-lampor. 
Det är fyra tjejer som driver företaget där Åsa Wikell är VD, Emelie Gustafsson är försäljningschef, Annika Schultz är personalchef och Nathalie Berglund är marknadsföringsansvarig. Alla tjejerna går andra året på Kungsmadskolan.


Från vänster: Emelie Gustafsson, Nathalie Berglund, Annika Schultz & Åsa Wikell

Till en början så var det inte överens om vilken produkt de skulle sälja. När de väl bestämde sig var de inne på att det skulle ha något att göra med djurens säkerhet, eftersom de alla har ett stort intresse för djur.

Deras affärsidé är att erbjuda kunderna ett brett sortiment av hundhalsband i olika färger och storlekar som kostar 99kr. Det finns 5 olika färger att välja emellan och de finns i storlekarna small, medium och large. Med hjälp av en knapp på halsbandet kan man välja om man vill att lampan ska blinka snabbt, långsamt eller lysa helt. De har tänkt att utveckla sin produkt genom att ge kunderna valmöjligheten att kunna kunna få ett valritt namn ditsytt. 

För att de skulle kunna starta sitt företag samlade de in riskkapital från vänner och släkt som ville bidra till deras företag. Tjejerna beställde sedan deras varor som levererades från Kina.

Våra kunder är först och främst hundägare men även bekanta till hundägare, säger Emelie Gustafsson. Vi har ingen speciell ålder på våran målgrupp men de flesta som köper utav oss är över 15 år. 

De når ut till sina kunder genom visitkort, mässor, pratar med nära och kära och sociala medier, såsom deras facebook, webbutik och blogg. De ska även börja marknadsföra sig genom att sätta upp broschyrer där de vet att hundägare befinner sig. 

Alla håller med om att deras mål med företaget är först och främst att ha kul, tjäna pengar och utveckla det så mycket som möjligt. Genom att driva deras UF-Företag har de lärt sig mycket om hur det fungerar att driva ett företag och framförallt att lära sig vara en entreprenör. 

Att driva ett företag tar mycket mer tid än vad man tror, säger Åsa Wikell. 


Detta året har de sålt halsband till sju stycken, men de har kontakt med fler kunder. De har inte kommit igång riktigt ännu mer försäljningen men ska nu börja med att försöka sälja till fler personer.

Deras tips till de personer som vill starta eget företag var bland annat att visa framfötterna, var inte rädd för ett nej och att man ska våga ringa runt och berätta om sitt företag så man marknadsför sig. Men framförallt att våga satsa och ha det roligt! 


Här hittar du ShineBright UF: 

blogg: ShineBrightuf.blogg.se

Foto: ShineBright UF
Text: Isabellé Dahlberg, Josefine Hildingsson & Sofie Johansson HA13A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar