16 april 2012

Designar egna ear cuffs


Tre tjejer som går andra året på Handels & Administrationsprogrammet på Kungsmadsskolan har arbetat upp ett företag vid namn Ear cuff UF. De gör smycken som de nu säljer till bra priser.
- Vi valde namnet Ear-Cuff för att det var enkelt och bra och vi kände att det blir lätt att förstå vad företaget går ut på, säger Emma.

Från vänster: Emma, Sara och Nina

- När vi började med UF-företaget pratade vi igenom vad vi hade för intressen och vad vi tyckte om. Vi kom sedan fram till att smycken var ett gemensamt intresse, säger Nina.

- Först bollade vi andra ideér till exempel hörlurar och smycken och sen blev det ”cuffs”. Vi ville utöka utbudet av ”cuffsen” eftersom det är ett väldigt populärt smycke, säger Sara.

När de började med företaget så planerade de ingenting för de var alldeles för taggade. De hade ingen riktig koll på allting och de vet nu att de kanske skulle ta det lugnt från början och inte stressa.

- Vi började med att beställa hem prover av produkterna och kollade av vad som sålde bra vilket det visade sig att många av produkter gjorde. Det som har sålts bäst är Korsörhänget, säger Nina.


De startade upp en Facebooksida som går väldigt bra. De säljer även ”cuffsen” på skolan och har börjat fixa i ordning en hemsida.

De gör väldigt mycket av allt arbete tillsammans, men har ändå specialiserat sig på olika uppgifter. Nina har fixat loggan/designen till företaget och hon har även arbetat mycket med hemsidan och hjälpt till att göra smyckena. Sara sköter ekonomin, pappersarbetet och skickar efter nya produkter. Emma har monterat ihop smyckena och hjälper till med det som behövs.

- Våra mål med företaget är självklart att sälja mycket, tjäna pengar, utvecklas som försäljare, lära sig nya saker och det är väldigt bra att ha med på sitt CV att man har drivit ett UF-företag, säger Sara.


De marknadsför sig/sitt företag genom Facebook, skyltningen på skolan, reklam genom kunder, släkt & vänner och nu blir det även hemsidan.

- Under den här tiden när vi har hållit igång med vårt UF-företag så har vi hunnit tappa lusten, speciellt under loven för då vill man ha lov och inte arbeta med ett företag. Företaget är skola för oss. Under hela julen och under januari så var vi trötta och bara en av oss var jättedriven och två av oss orkade inte alls lägga ner lika mycket energi. - Även fast detta är roligt så behöver man en paus, säger Emma.

- När arbetet har blivit jobbigt skjuter vi upp det. Hade vi tagit tag i det tidigare så skulle vi inte vara så stressade, säger Sara & Nina.

Kommer ni att fortsätta med företagen efter detta läsåret?

- Vi kanske fortsätter på samma spår med projektarbetet i trean men då måste vi byta eller utveckla produkterna så att det blir ett ”nytt” företag. Nu vet vi ju hur man gör och hur man går till väga. Vi har även fått kunskap om vad man inte ska göra och vad man ska göra, säger Nina.

Foto & Text: Jasmine Brinkestam MP10B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar